Slangetæmmer.dk logo

Hjælp min slange er stukket af

Hjælp min slange er stukket af

Her vil jeg fortælle lidt om hvorfor slanger stikker af og hvad man skal gøre for at finde dem igen, da de helst skal findes før naboen gør det.

Det tidspunkt på året hvor der stikker flest slanger af, er om sommeren hvor temperatur nærmere sig de 25 grader eller højre uden for. Så vil temperaturen så også stige inde i terrariet og har man kørt uden termostat i terrariet og været vandt til at temperaturen ligger på de 28-30 grader i efteråret, vinteren og foråret. Så vil temperaturen stige i takt med temperaturen stiger udenfor og derved vil det også stige inde i terrariet. Temperaturen kan nemt stige med 5-10 grader inde i terrariet, når temperaturen udenfor er steget med 10-20 grader. Det vil sige temperaturen inde i terrariet er gået fra de ca 30 grader til 35-40 grader og i nogle tilfælde højre. Det vil være lidt som vi blev lukket ind i en sauna og ikke kan komme ud. Slangerne kan heller ikke holde til det i længden og forsøger sig først med at finde det koldeste sted i terrariet, det vil i fleste tilfælde være modsat varmemåtte eller varme pærer. Når den heller ikke kan holde ud at være der, vil den kravle i vandet og forsøge at køle kroppen ned. Men det kan så være det andet problem ved der er varmt, så fordamper vandet også det hurtigere og derved er den sidste udvej at prøve at stikke af på den ene eller anden måde. Har man ikke lås på sit terrarium, så er slanger og snoge så kloge at de snart skal få lært at skubbe glasset til side og stikke af. De rejser sig op langs glasset og vælter til siden og skubber derved glasset til siden. De terrarium med lås på, skal slangen til at arbejde noget mere for at komme ud. Den vil undersøge alle muligheder for at komme ud, sprækker ved glasset, udluftnings riste. De vil forsøge at klemme sig igennem hvor glasset overlapper hinanden, de vil prøve at klemme udluftningen i stykker. Større slanger vil presse mod glasset og forsøge at smadre det, presse det ud af listerne, presse udluftningen i stykker. De helt store slanger kan trykke siderne ud på et terrarium bare for at slippe fri for varmen.

Slanger vil gerne have varme, men sjældent over 30 grader i luft temperatur og en varmeplads på på 35 grader. Begynder temperaturen at komme op i nærheden af de 40 grader, kan slangen simpelthen dø af det.

Hvad kan vi så gøre for at undgå dette sker?​

Den bedste måde at undgå dette, er ved at købe en termostat, de kan fås fra 360 kr og til 750 kr. De styrer simpelthen temperaturen i terrariet og nogle kan også styre både dag og nat temperaturen, samt de kan styre lyset. Termostaten er så forbundet sammen med din varmemåtte, kabel eller varmepære og sender info om den skal tænde eller slukke for varmen, alt efter om der er for varmt eller koldt i terrariet. Så det vil sige på sommer dagen hvor vi har 30 grader udenfor, så vil termostaten sende info til varmen om at slukke ned. Dette er godt for dyrene, men også godt for ens tegnebog. Man kan ca tjene en termostat ind på et år, da den slår varmen fra flere gange om dagen også selvom det er på en vinter dag.​

Er slangen stukket af​

Lige så snart man finder ud af slangen er stukket af, skal man starte med at lede. Men hvor skal man starte og slutte? Slanger bliver oftest i det rum de er stukket af fra, så der skal man starte og det er en god ide at lede systematisk. Det vil sige man kikker alt igennem fra den ene side af rummet til den anden. Når vi har været ude og hjælpe Falck, Politiet eller andre der har bedt om vores hjælp, har vi fundet dem mange forskellige steder.

Bag radiatorer, inde i højtaler, inde i fjenderne i sengen eller sofaen, under hynderne i sofaen, i tøj på gulv eller skab der stod åben, under gulvtæppet, bag køleskabet, på badeværelset.

Man skal ikke regne med slangen er død, selvom der er gået både et og 2 mdr, slanger lever længe også uden mad. De vil komme frem om aften eller natten efter det er blevet mørk, der vil de søge efter mad og drikke. Det kan være på badeværelset hvor der er fugt i bruseren, toilettet, det kan være fra kattens eller hundens vandskål.

Måder på at se om de bevæger sig på​

Den dag man finder ud af slangen er stukket af, kan man ligge mel, kartoffel mel på dørtrinene, så kan man finde ud af om den har bevæget sig fra et rum til et andet.

Måder at fange den på​

Der er flere måder at fange slangerne på og det bedste tidspunkt er aften eller nat, for der er de fleste slanger aktive og der er der mest ro fra vi mennesker. Tit vil de kravle rundt i det rum hvor terrariet stod, men tjek alle rum aften og nat i en periode.

Lykkes dette ikke, kan man lave en slange fælde. Man tager en død mus, rotte eller hvad slangen normalt godt kan li, binder en snor godt fat til den. Snoren skal være ca 1-2 meter, så den er lang nok til at kunne blive bundet fast til en radiator, stol eller noget andet fast. Hvis slangen er sulten nok og lugter byttet og spiser det, vil den så ikke have mulighed for at stikke af igen, på grund af snoren er bundet fast. Snoren klipper man bare af så tæt på munden som mulig ved slangen, så bliver den opløst af slangens mave syre.

Man kan også fælder til at fange mink i, der ligger man fodret inde på en plade og når slangen hugger på byttet, lukker fælden ned og derved kan den heller ikke stikke af.

Har du spørgsmål?

Vi er her for at hjælpe og vi vender tilbage til dig så hurtigt som muligt.