Populært navn: Gul Anakonda
Latinsk navn: Eunectes notaeus
Udbredelsesområde: Nordlige Argentina, Paraguay, Bolivia og det S.Vestlige Brazilien.
Størrelse: Slangen bliver mellem 2,0 til 3,5 m. Nogle af disse eksemplarer er nået op på 4,5 meter. Slangen har et meget iltert temperament.
Terrariet: Det kræver at ens terrarieforhold overholder de krav, der nu en gang er sat til de forskellige slanger. Størrelsen er til fuldvoksne slanger mellem 2,0 – 3,5 meter, L: 2,60 m D: 1,60 m H: 1,50 m i alt 6240 liter. Mine terrarier er lavet, så de er nemme at rengøre. Jeg bruger vinyl i bunden og 10 cm oppe af siderne. Man kan derefter bruge presset spåner eller det nye produkt toa-latt, som er pressede papir piller til at lægge ud i den tørre ende af terrariet. Den gule anakonda kræver at 1/3 af terrariet er vanddel, som den kan drikke og ligge skjult i. Mange anakondaer kan godt lide at komme af med deres afføring i vandet, så det skal være nemt at skifte vandet. I terrariet kan anbefales nogle gode trærødder og skjulesteder til landdellen, hvor slangerne ynder at lægge og evt sole sig. .
Lys/Temp/Fugtighed: Som lys anbefales et lysstofrør, hvor man evt kobler et uv lysstofrør på eller som sidste mulighed, et halogen lys. I sommertiden anbefalder vi ca 12 – 14 timers lys og i vintertiden ca 8-10 timer. Til varme kan man ligge en varmemåtte i den ene ende af terrariet. Det skal man huske, da slangen skal have mulighed for, at kan komme et sted hen hvor der er knap så varmt. Dagtemp skal lægge mellem 26-29 grader med en varmeplads på ca 35 grader, i vandet skal temperaturen ligge et par grader lavere end luft temperaturen. Om natten må temp godt falde til 20- 23 grader. Man kan købe termostater, hvor man kan indstille temp, samt nat sænkning. Fugtigheden bør lægge omkring 70%
Foder: Anakondaen spiser sådan set alt. Til at starte med er det mus og rotter. Senere kyllinger, høns og kaniner. De kan være rigtig grådige når de skal have foder, så pas på at du ikke lugter af foderdyr. Små slanger fodres ca hver 10. dag og store ca 1 gang md. Med hensyn til vitaminer, hvis ellers foderdyrene har fået en god kost, og slangen skifter ham og er frisk ser jeg ikke det som en nødvendighed, men man kan sprøjte vitaminer ind i et dødt foderdyr.
Spørgsmål: Er I/du velkommen til at ringe eller skrive til pl.mark@mail.tele.dk www.slangetaemmer.dk